Personlig moral är oväsentlig i frågan om aborträtt.

23 Okt

Få saker gör mig så förbannad som abortmotståndare.
Igår var det en, knappt bekant från min folkhögskoletid som postade en länk till nåt inlägg om

foster som känner ångest och lider och annat bullshit.
Newsflash! Foster kan inte förstå känsloförnimmelser.

Kunde inte låta bli att kommentera. Oftast låter jag sån här kvinnofientlig dynga vara och tar bort personen som vän. Det är ingen idé att prata med såna här människor, de kommer alltid hålla fast vid sin skenhelighet, de kommer alltid bry sig mer om en blodklump än en levande kvinna.
Men ibland kan jag inte låta bli. Jag kollade upp lite fakta och sen kommenterade jag.

Imorse var såklart det hela igång. En man, såklart, satte kvinnans rätt inom citationstecken och pratade nonsens om ett fosters rätt till liv och deras smärta och blablabla.

Abortmotståndares logik är så jävla bristande. Liv är alltså vid befruktning. Vid befruktning finns det ingen människa, det känner ingenting, det tänker ingenting, det är en levande organism, som mest.
Om liv är likamed chansen till liv borde att runka, att ha skyddat sex, att sterilisera sig, alltihop vara att döda ett människoliv. Det är exakt samma logik.

Men de här religiösa männen, med sitt tal om att älska människan, hatar kvinnor. De anser sig ha rätten att bestämma över en kvinnas kropp. Att kriminalisera den kvinnokropp som inte gör som de vill.

Vill du som gravid inte göra en abort pga att du anser det omöjligt att förena med din moral, gör det inte.

Men kan du inte bli gravid har du ingen talan i denna fråga. Punkt.

Aborträtt kan aldrig handla om personlig moral, det måste handla om gravidas rätt till sig själv, sin kropp och sitt mående. Din personliga moral är inte relevant. Varje gravid person ska ha rätten att göra sitt val utifrån sin livssituation och där spelar ingen annans åsikt någon roll, och det är så det måste gå till.

Också newsflash! Att förbjuda aborter betyder inte att färre aborter sker, bara att fler människor dör eller skadas pga osäkra aborter.

Lämna en kommentar