Vara snäll mot mig själv.

27 Jan

image

Jag har mycket att läsa såhär vid kursstart  och eftermiddagen efter seminariet borde egentligen ha lagts på just det. Men istället gick jag på second hand. Jag var på jakt efter silkiga morgonrockar/kaftaner/kimonos à la den ovan. Fann en kortare vit med svarta prickar, några böcker, ett armband och en liten lila vas. Allt detta för hundra riksdaler. Att shoppa second hand är så himla värt.
Plagget ovan är dock inhandlat på Monkis rea. Har suktat efter den länge så i söndags slog jag till. Älskar att Monki har studentrabatt även på reapriser.

Jag är lite smått mörkerdeppig för tillfället. Jag vet att dåliga sovvanor och matvanor inte gör det bättre men jaja.

Tror det är dags att plocka iordning lite här i lägenheten. Det börjar bli stökigt och det ger mig ingen ro att vara hemma då.
Blir bara så himla trött när det som oftast blir jag som står för detta vardagliga plock. Det är så lätt att bara ta på sig det där för att men JAG är ju den som störs av det. Men det är vårt hem och det är inte bara mitt ansvar.
Har från och med häromdagen också slutat att plocka i och ur diskmaskinen lite då och då när det inte är min tur att ta hand om disken. Mest för att se om det är som jag tror att det bara är jag som drar det lasset.

Helt enkelt, vardagsbestyren är en sån typisk kvinnofälla. Måhända av en mildare sort i ett hushåll på två, men ändock.
Nej planerade städtider för att undvika sånt är grejen. I alla fall så länge ena delen i hushållet inte gör det självmant.

Men ja. Det jag ville prata om är egentligen hemfix. Närmare bestämt blommor. Var på plantagen i helgen och införskaffade blommor för ca en tusenlapp. Sånt lägger jag mitt CSN på. Men tyvärr så dog nästan alla blommor i och med att vi var hemma i tre veckor över jul, nyår och begravning.
Vi har ju också ett alldeles obrukbart hörn bakom soffan som är för litet och snett för att göra nåt med.
Men inte längre!

image

Vår alldeles egna lilla djungel. Nu är det bara krukor som är tillräckligt stora för att rymma de där mastodontblommorna som fattas.

image

Dessutom de här två bladiga sakerna  (observera också vasen jag fyndade på second hand häromdagen) och så en Mårbacka-pelargon. Pelargoner och tulpaner är blommor jag tyckte var förfärliga när jag var yngre men älskar idag. Observera även den gulliga ugglan som också inhandlades häromdagen.

Det är så fantastiskt med blommor! Jag vill ha så himla mycket mer men det är inte precis hållbart att handla blommor för flera tusen för en fattig student. Så detta är iaf en början.

Mitt hem har verkligen blivit så himla viktigt för mig. Det ska vara mysigt och personligt men framförallt estetiskt tilltalande. Det ska vara en fest för ögat att se sig omkring.
Jag tror att en liten pedant har börjat födas inom mig också för mitt hem blir inte riktigt bombnedslag längre. Innan dess sätter jag ner foten, stoppar i lurarna och lyssnar på ljudbok medan dammsugaren går och saker städas undan.

Snart kanske jag blir värsta människan med INRE FRID och LUGNET.

Ja. Vi får väl se. Jag kanske iaf slipper panikstäda såfort nån ska komma på besök.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: