Mitt hem.

11 Mar

image

Mitt kök. Jag älskar hur ljuset är därinne på eftermiddagarna nu. Solen och färgerna. Alla mina fantastiska plåtsaker från 60-talet.

image

Min hall har tantlampor och nördiga tavlor och min Eito-hylla. Många av sakerna är gömd i skåpet under men lite goods och skivor och dvder står framme.

image

TV- och musikhörnan har affischer från min tonårstid. Jag har precis satt upp två printar i hallen vid dörren och den tredje står inramad på basgrejen. På bordet står egentligen gamla tulpaner nedklippta och fina.

image

På öppna spisen står en fittmålarbok och tändstickor som Martins farmor sparat. En fantastisk Alice från underlandet-bok med fina illustrationer som jag tog från biblioteket i Skinnskatteberg när skolan skulle flytta och inte längre ha ett bibliotek. Många av böckerna i bokhyllan är också därifrån tillsammans med riktiga tungviktare, fantasy, Murakami och mina absoluta favoritböcker och några deckare som jag inte tror att varken jag eller Martin nånsin kommer läsa.

image

I utrymmet bakom soffan har en av 50-talsfåtöljerna också från Martins farmor hamnat tillsammans med ett litet bord och en serveringsvagn. I sovrummet står min fantastiska lilla sekretär, just nu med min samling av solglasögon utspridda över bordet efter att jag skulle välja ett par innan jag gick till skolan idag. En liten my little pony från min uppväxt har också hittat dit. Tanken är att alla ponisar jag har ska få flytta hem hit när vi rensar på vinden hemma i Vena nån gång i vår.

Mitt hem. Jag älskar det så mycket. Det är så skönt att det ser ut ungefär som vi vill att det ska se ut. Vi har undan för undan bytt ut våra Ikea-möbler till secondhand-fynd och arvegods och medan en trea eller fyra vore det optimala för att kunna ha ett eller ett varsitt kontor och slippa datorer i sovrummet är jag inte intresserad av att leta efter en ny lägenhet. Det finns fortfarande projekt att ta tag i, kanske främst att ringa och skälla på vaktmästaren för att ingen kommit och tagit bort den där hemska fototapeten, men i det stora hela är jag så nöjd och jag älskar känslan av hemma när jag kliver innanför dörren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: