Tredje dagen.

21 Aug

Det är så utmattande att komma in i nåt helt nytt. Huvudet är fullproppat av ny information och på det hela håller jag på att skapa nya kontakter. Det är jobbigt att lära känna folk.
Jag har lite svårt att bara kliva in i en grupp och ta de första stegen till kontakt. Medan jag definitivt inte gått runt själv hela tiden har jag inte heller tagit massa kontakt och hängt med folk hela tiden.
Men igår eftermiddag efter sista passet i skolan kände jag bara att jag kan inte hålla på och göra mig själv så orolig hela tiden. In och prata med folk bara. Så det gjorde jag och plötsligt kändes allt mycket bättre.
Igår var det även den första av många fester under nolle-p. Jag kommer inte att vara med på sittningarna och förmodligen inte heller på vilda västern-tema-festen. Sittningarna för att jag inte känner nåt intresse och vilda västern för att det är det kanske sämsta temat.

Men igår var det iaf parkhäng och så första festen på trappan, Norrköpings kårhus. Det var skönt att bara festa lite, dansa och prata med folk.
Jag gillar inte att bli full, lit6e berusning gör mig inget, men att tappa för mycket hämningar, även om jag inte gör nåt dumt, känns jobbigt för mig och jag får lite ångest dagen efter. Idag har det varit ganska lugnt även om den där flaskan vin slank ner alldeles för snabbt.

Hur som helst, idag såg vi en film, Slaget om Alger. Jag hade inte sett den tidigare men tyckte den var väldigt bra. Vi såg den av lite olika anledningar. Dels tror jag för att den är gjord nästan som en dokumentärfilm. En tror nästan att det är en dokumentär då och då.
Men så såg vi den också för att prata om syften med film och hur mycket vi sväljer med hull och hår utan att reflektera. Helt enkelt för att prata om kritiskt tänkande.
Jag tror vi kommer jobba mer med sånt och jag tycker att det är så intressant.
Slaget om Alger beställdes av den Algeriska regeringen för att berätta historien om landets frigörelse från Frankrike. Naturligtvis är den inte neutral nånstans även om en liksom luras till att nästan tro det.
Sen är ju saken den att det inte finns någon form av kultur som är neutral. Det finns ingen mening med neutral konst.
Någonting bör den säga, men en måste alltid se på det kritiskt för att inte påverkas av idéer du inte håller med om.

Jag ser fram emot att jobba med den läraren igen och i mindre grupp än halvklass.

Hur som helst. Idag har jag vilat från alla former av socialiserande. Direkt efter skolan gick jag hem och kröp ner i soffan där jag har spenderat hela kvällen. Martin är i Linköping och blev kvar över natten eftersom han missade sista campus-bussen och ändå ska in och plugga där imorrn.
Alldeles ensam och jävlar vad välbehövligt.
Ska åka till Vimmerby i helgen men funderar nästan på att stanna hemma och bara inte träffa människor hela helgen istället.

Annonser

4 svar to “Tredje dagen.”

 1. Elisabeth 2013/08/23 den 12:22 #

  http://fittforfight.wordpress.com/2013/08/13/vill-du-vara-med-i-fittan-i-fokus-i-linkoping-2/

  Ett tips, ifall att du inte sett detta ännu. (Och ifall du orkar engagera dig i något vid sidan av studierna.)

  PUSS! ❤

  • furypi 2013/08/23 den 12:30 #

   Jag såg det, men bor ju i Norrköping nu så det blir inte så smidigt tyvärr.

   • Elisabeth 2013/08/23 den 04:20 #

    Tänkte att det verkar smidigt att ta sig emellan?

   • furypi 2013/08/23 den 04:34 #

    Ganska smidigt om en håller sig inom ramen för campus-bussarna men de slutar gå vid 18.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: