Bakisångest.

26 Feb

Jag tycker inte om att bli för full, att tappa kontrollen, att låta munnen gå utan en att tänka efter en sekund. Jag är för gammal för sånt. Det var inte så igår. Jag var inte för full. Men jag tappade kontrollen totalt.

Låt mig ta det från början.

Jag var på fest igår. Det var jävligt roligt. Trevligt sällskap, knäppa lekar, diskussioner med människor som lyssnar och pratar på ett bra sätt om sin åsikt, dans, ja sånt där som gör en fest bra.
Men sen brakade det lös.
Det var en man där som på fullaste allvar sa att kvinnor är ett verktyg för njutning och att kvinnor är lägre stående än män för att de är ologiska och styrda av känslor och allt vad det var. Förstå. Den här mannen stod där och sa så.
Sen var det en annan kille som sa att ja men du har en poäng där och sen kom ett uttalande om att kvinnor är mer troende och alltså inte logiska. Ett uttalande som den här personen nog inte skulle stå för idag.
Men jag fick bara en sån chock över att inte alla sa åt idiotkillen att han var just en idiot. Jag stod där bland ett gäng med killar och ingen sa åt killen att han hade fel. Och resten av personerna var bra människor med en bra kvinnosyn och ändå. Ingen sa nåt.
Och jag blev så jävla ledsen. Att en sån här människa existerar som tycker såhär. Att han tycker det är okej att reducera hälften av jordens befolkning till ett verktyg för njutning. Att inte alla sa emot honom. Att han får höra att ja men du har en poäng där. Jag blev så arg och så ledsen och började gråta av frustration. Och kallade idioten för idiot och sa en del saker om honom som inte är okej. En idiot är en idiot, så där gjorde jag inga fel, men ja, andra saker är inte okej att säga. Hur som.

Jag bröt ihop och hade en skrikmatch med Martin. Som tur är lyssnar han och tar min åsikt och mina känslor på allvar så det gick snabbt över. Eller som tur är, det är vad jag förväntar mig av en partner.

Men alltså jag har aldrig blivit så reducerad till ett hål på två ben som jag blev igår. Allt som är jag, mitt intellekt, mina känslor, mina åsikter, allt det där inte värt nånting. Vidrigt. Människor brukar inte lyckas komma åt mig på det sättet, men det blev bara för mycket igår.

Men det här visar verkligen hur viktigt det är med ett genustänk i samhället idag. Vi måste jobba för att få bort den här kvinnosynen som uppenbarligen existerar. Visst, det här var bara en person men det är en person för mycket. Vi måste jobba emot detta och jag tror att att göra folk medvetna om genus och vad det för med sig är den bästa vägen att gå.

Annonser

2 svar to “Bakisångest.”

  1. LN 2012/03/11 den 12:52 #

    Fyfan för honom!! Fyfan för att folk inte sa emot! Vilken äcklig situation, en blir ju vettskrämd. Så jävla bra att du reagerade, det är en underbar egenskap som räcker hela livet ut!

    • furypi 2012/03/11 den 01:38 #

      Jaa det verkligen äckligt. Jag fattar fortfarande inte att nån kan vara så dum i huvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: