Ett nytt år.

3 Jan

Sen natt och rastlösheten som inte leder nånstans kryper i kroppen. En såndär kväll när jag känner som att jag borde göra nånting, som att jag glömt nåt jag skulle göra men egentligen inte har några måsten. Så irriterande att inte bara kunna slappna av i det.

Jag tror att det har att göra med den stressiga tiden innan jul och nyår där det hela tiden funnits nåt jag borde göra. Nu har jag inte de där kraven hängandes men känslan sitter kvar.

Sen funderar jag över det här året och vad som hänt. 2011 då alltså. Jag började året uppe i Norberg och hamnade sedan här i Linköping i maj. Gick från kollektivet och intensivt arbete med TH till Martins lägenhet i Ryd och massa jobb.

TH har varit väldigt inaktiva under hösten av olika orsaker. Vi har nog alla insett hur svårt det är att arbeta tillsammans när vi alla är på olika orter. Det jag älskar är att vi alla har drivet och vill jobba vidare. Saker och ting har kommit emellan under årets sista halva, men jag känner en väldig trygghet i att veta att vi alla vill och känner för oss.

Nu sitter jag här i min och Martins lägenhet med ett ”fast” timvikariat. Låter märkligt, men jag är alltså timvikarie på schema. Inte att jag går för nån, utan jag har en egen rad. Låter märkligt, men är jävligt skönt att ha.
Jag har alltså jobb så jag klarar mig. Skulle inte klaga på mer pengar på kontot, men det jag får ut räcker.

Nu till det märkliga. Jag har alltså en ganska trygg tillvaro som innebär att jag inte behöver oroa mig nämnvärt över pengar, men jag är inte van vid att ha det såhär. Ett jobb, ett schema att gå efter. Ett schema och en arbetstid som gör att jag har tillräckligt med tid för att ägna mig åt annat, teatern då till exempel.
Det konstiga är att det känns som att jag jobbar mer än jag gör eftersom jag inte gör nånting åt min lediga tid.
Mitt skapande har helt stått stilla i säkert en månad nu och det har inte gått snabbt fram innan det.

Saken med Linköping är att jag inte känner så många här. Jag har Ingalill som jag träffar och fikar med relativt ofta. Sen är det Maria som jag har fangirling-helger med så ofta det går. Vi har dock alltid svårt att få ihop våra tider. Tanken är att vi ska ses en gång i månaden, men om vi har tur brukar det bli kanske en gång varannan.
Sen har jag mycket folk runt på platser som inte är svårt att ta sig till, men jag är så jävla kass på att höra av mig.
När det kommer till annat folk så här jag börjat lära känna folk från jobbet, men knappast på en hej ska vi hitta på nåt ikväll-basis. Därför är det väldigt mycket jag och Martin som ses dag ut och dag in. Vilket såklart är jättefint, jag trodde faktiskt att vi skulle gå varandra på nerverna en hel del, särskilt med tanke på att hela hans umgängeskrets har varit ute på äventyr på olika ställen i världen hela hösten.
Saken är hur som helst att jag är van vid att ha mycket folk omkring mig. Att när jag känner för att umgås är det inte svårare än att gå och knacka lite dörr eller kanske bara gå ut i köket. Nu har jag så lite sånt och jag saknar det.

Jag har heller inga speciella planer framför mig. Iaf inga långsiktiga. Jag ska till Japan i år. Men det är för några veckors semester, inte mer. Jag ska på solsemester med mamma och på en weekendtrip med Martin. Men annars vet jag ingenting. Tanken var att jag skulle flytta till Berlin. Och jag vill fortfarande fara dit, men vad tusan jag ska göra där är fortfarande en ganska stor fråga. Jag ska bo där nån gång. Jag vet bara inte när eller varför.

Så, summan av kardemumman är väl helt enkelt att jag känner mig lite ensam och utan en riktning i livet och inte riktigt vet vad jag ska göra åt saken.

2012 är nog det mest hemlighetsfulla året hittills. Jag har ingen aning om var jag kommer att sitta vid den här tiden nästa år. Kanske fortfarande i den här soffan i den här lägenheten, kanske nån helt annanstans.
Vad jag vet är att jag måste fundera och strukturera upp mitt liv lite framöver. Se var suget leder mig.

Välkommen nya året!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: