TV!

8 Dec

Nu när jag har ångan igång är det lika bra att prata lite TV också.

Day 03 – Your favorite new show (aired this t.v season)
Den här tänker jag helt enkelt hoppa över för jag har inte tittat på nåt nytt den här säsongen. Jag är inte riktigt så med i TV-serievärlden (än).
Så hopp till nästa!

Day 04 – Your favorite show ever

Det här är så jävla svårt. Det finns så väldigt många fantastiska serier. Men med risk för att verka som att jag härmar Familjen Toad måste jag såklart säga:

Buffy the Vampire Slayer.

Photobucket

Jag är en late bloomer och blev förtjust först förra sommaren då jag läste en sommarkurs på distans på Luleå Univeristet vid namn ”Vampyrberättelsen – från Dracula till Twilight” (där jag tvingades både läsa OCH se Twilight. ugh.).
Buffy var en del av andra delen av kursen som handlade om vampyrer och genus, och ja, Buffy och Twilight plus nån mer bok skulle jämföras ur ett genusperspektiv. Jag kan ju säga att alla inte fick till den där analysen så värst bra.
Hur som helst.
Buffy. Förra hösten blev det Buffy-maraton hemma i kollektivet. Jag, E och K spenderade timmar med att titta på det. Jag fick även med mig Martin, som innan skrattat åt mig när jag sa att det var fantastiskt.

Grejen är att Buffy är löjligt som tusan ibland, visst. Men det är så mycket hjärta i den där serien. Så mycket skratt och så mycket tårar och ångest.
Jag säger inte att det inte finns problem med serien. Här pratar Glitterfittorna om problematik i serien. Men den är också så jävla fantastisk. För det första, huvudpersonen är en kvinna, en kvinna som är stark och räddar världen flera gånger om. Bara det. Det räcker fan.

Men det jag verkligen älskar med serien är hur karaktärerna utvecklas att det är en historia som hela tiden går framåt, att varje säsong blir mörkare och mörkare och att Buffy och hennes vänner utsätts för värre och värre saker.
Sen är jag svag för britter och i Buffy har vi Giles och Spike. Ville bara säga det.
Sen tror jag att Buffy var ganska banbrytande med att ha ett lesbiskt par, inte som några konstiga bifigurer heller utan i form av en Buffys bästa kompisar. Willow är för övrigt den coolaste kvinnan ever.

Jag tänkte sätta ett klipp här, men jag vet liksom inte vad jag ska välja, så jag slänger in min absoluta favorit-fanvid någonsin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: