Sista dagen i paradiset.

30 Nov

Idag är min sista dag som rökare. Bestämde mig för kanske en månad sen. Jag har rökt sen jag var runt 16 år. Men jag hade lovat mig själv att faktiskt sluta när jag fyllt 25 och nu har jag gjort det för länge sen och det är  verkligen dags!
Men jag älskar att röka. Det finns så många sammanhang där det är galet gott. Vid första glaset vin, med en kopp te, när en har haft det stressigt. Det är även en social grej. När du kommer till ett nytt ställe blir det alltid så att en börjar prata i rökpausen och det blir som en egen liten rökaregemenskap.
Sen finns det massa saker jag hatar med att vara rökare. Jag är konstant slemmig i halsen, det kostar hur mycket pengar som helst, förr eller senare kommer jag få en massa problem av min rökning, jag är slav under ett beroende. Det sista är kanske det värsta. Jag blir sur, gnällig, lättretlig och allmänt otrevlig när jag inte får röka. Jag kan inte sluta tänka på cigg när jag inte har några och det förstör verkligen min dag.

Jag har försökt sluta en massa gånger tidigare. Två gånger har väl verkligen på allvar och då rökte jag inte på sådär 2-3 månader. Så vad ska jag göra nu för att det inte ska bli samma sak? Först och främst så ska jag ge mig en jävla massa beröm och belöningar för att jag inte röker och sen ska jag lägga undan alla pengar som skulle ha gått till cigg och spara dom till en digital systemkamera. Allt för att peppa mig lite.

Idag röker jag lucky strike (måste på nåt vis suga i min 19 cigg idag,men men) och njuter av vartenda bloss. Ikväll blir det en sista cigg på balkongen med en kopp te och bra musik i öronen.

Önska mig lycka till!

Annonser

5 svar to “Sista dagen i paradiset.”

 1. Familjen Toad 2011/12/01 den 01:16 #

  När jag var ungefär 23-24 såg jag en film om cancer. Den var inte briljant eller så, men man fick följa familjen till den drabbade istället för att följa den sjuka. Och då såg jag framför mig hur jag skulle tyna bort i en sjukhussäng medan min man (då sambo) satt bredvid och plågades av sorg. Det fick mig att känna mig så taskig. Efter det slutade jag att röka. Bara så där. Jag hade också försökt innan, men alltid ramlat dit igen. Jag tror att man måste hitta sin perfekta motivation och verkligen känna att man är klar med eländet. Visst, jag kan fortfarande bli sugen ibland. Men så fort jag känner stanken, fy fan. Då är jag överlycklig över att jag slutade. Hoppas att det kommer gå bra för dig. Lycka till!

  • furypi 2011/12/02 den 06:01 #

   Jaa, det är ju hemskt oansvarigt mot alla omkring sig att röka egentligen.
   Jag har också trillat dig en massa igen en massa gånger igen. Men nu känns det som att jag är motiverad på ett helt annat sätt.

   • Familjen Toad 2011/12/02 den 09:16 #

    Härligt. ^^ Då håller jag tummarna.

 2. Maria 2011/12/04 den 12:10 #

  Ganbatte~

  • furypi 2011/12/04 den 03:53 #

   Tack! Tre dagar nu och det är så jävla jobbigt ibland och ibland tänker jag inte ens på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: